Futbalisti Nitry budú po Novom roku trénovať na Corgoň Ligu

22.12.2011 Nitra

NITRA 22. decembra (WEBNOVINY) - Futbalisti Nitry majú po dovolenkách plánovaný prvý zraz v stredu 4. januára, v tento deň začnú tréningom už pod vedením nového hlavného trénera Ladislava Jurkemika aj so zimnou prípravou na jarnú časť Corgoň ligy 2011/2012.

Po jesennej časti a osemnástich odohraných stretnutiach figuruje klub spod Zobora na 7. mieste s 22 bodmi - na lídra zo Žiliny má jedenásťbodové manko, pred momentálne posledným 12. tímom v najvyššej domácej súťaži FK DAC Dunajská Streda zasa desaťbodový náskok.

Nitrania sa budú podľa informácie na klubovej internetovej stránke pripravovať v domácich podmienkach s krátkym výjazdom do Česka na stretnutie proti Slovácku, týždňové kondičné sústredenie (23. - 29. 1.) absolvujú v Dolnom Kubíne. V zimnom období by mali odohrať 10 prípravných duelov, prvé v rámci dvojzápasu sa uskutočnia 14. januára na umelej tráve v Šali proti dvom treťoligistom - domácemu Duslu a Šamorínu.


Súboje so zahraničnými súpermi

V itinerári sú zahrnuté aj súboje so zahraničnými súpermi, a to s rakúskym Mattersburgom i českými klubmi Bohemians 1905, Tescoma Zlín a 1. FC Slovácko. Generálku pred jarným pokračovaním tohtosezónnej Corgoň ligy budú mať futbalisti Nitry 18. februára s maďarským prvoligistom MTK Budapešť.

Nový šéf realizačného tímu nitrianskeho mužstva Ladislav Jurkemik neplánuje robiť v dávnejšie stanovenom pláne na zimu nejaké prevratné zmeny.

"Myslím si, že je úplne v poriadku, pokiaľ ide o výber zápasov i súperov. Je tam prvá i druhá liga, rovnako zahraničné mužstvá, takže v tomto smere neplánujem nič meniť. Len pevne verím, že sa nikto nezraní a zimná príprava, z ktorej futbalista ťaží celý rok, dá dobrý základ a padne na úrodnú pôdu," citoval klubový web slová skúseného kouča, ktorý viedol v minulosti aj slovenskú futbalovú reprezentáciu.

V úvodnom jarnom celkovo 19. kole domácej súťaže privíta FC Nitra 25. februára úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava.

Program prípravných zápasov FC Nitra pred jarnou časťou Corgoň ligy 2011/2012:

14. januára: FC Nitra - FC ŠTK 1914 Šamorín (III. liga, hrá sa na umelej tráve v Šali)
14. januára: FK Slovan Duslo Šaľa (III. liga) - FC Nitra (začiatok nie je známy, Šaľa)
17. januára: FC Nitra - SV Mattersburg (Rak.-I. liga, 14.00 h, Nitra)
21. januára: FC Nitra - Tescoma Zlín (ČR-II. liga, 14.00 h, Nitra)
25. januára: MFK Tatran Liptovský Mikuláš (II. liga) - FC Nitra (začiatok nie je známy, v rámci kondičného sústredenia v Dolnom Kubíne)
28. januára: MFK Dolný Kubín (II. liga) - FC Nitra (začiatok nie je známy, v rámci kondičného sústredenia v Dolnom Kubíne)
2. februára: 1. FC Slovácko (ČR-I. liga) - FC Nitra (začiatok nie je známy, Uherské Hradiště)
7. februára: FC Nitra - ŠK SFM Senec (II. liga, 14.00 h, Nitra)
10. februára: FC Nitra - Bohemians 1905 (ČR-I. liga, 14.00 h, Nitra)
18. februára (generálka na jarnú časť Corgoň ligy): FC Nitra - MTK Budapešť (Maď.-I. liga, 14.00 h, Nitra)
 

Vyberte región